start top Flaggstång

Flaggstång – ett genuint hantverk i glasfiber eller trä

Oavsett var du bor i landet kan du beställa hem en flaggstång med tillbehör från oss, året om. Dagens flaggstänger är vanligen tillverkade i glasfiberarmerad plast, med ett vikfäste av gångjärnsmodell i botten på stången.

Våra glasfiberarmerade flaggstänger från Flagmore är genomtänkta in i minsta detalj. De tillverkas till stor del för hand av skickliga hantverkare för att få högsta kvalitet och bästa ytskikt. Stängerna är gjutna i ett stycke. Materialet är okänsligt mot väder och vind, lätta att hantera och i stort sett underhållsfria. Finns som lagervara i längderna 6 – 18 meter, med 10-15 års fabriksgaranti.

Flaggstång till befintligt stativ

StngFlagga srcset large FlaggstångHar du redan ett flaggstångsfäste i din trädgård av U-balkstyp? Träflaggstänger tillverkas efter beställning, vanligtvis till befintliga U-balksstativ. Stången levereras med ytbehandling efter önskemål: vitmålad, bestruken med järnvitriol, betsad eller lackad. Idag finns också glasfiberstänger som alternativ till dessa stativ, med ingjutet förlängt stålrör i stångroten.

Flaggstänger till fasaden

Direkt från lagret kan vi leverera fasadflaggstänger för montering på vägg i längderna 3 respektive 4 meter. De väggfästen vi har på lager ger stånglutning på 75 grader. Andra längder och lutningar samt specialfästen som hörnfästen, tar vi fram på beställning.

Vilken längd bör flaggstången ha och när ska det flaggas?

Flaggstången bör vara 3-4 meter högre än husets högsta punkt för rätt proportion i förhållande till huset. Då kan också flaggan få vind och synas från alla håll.

De allmänna flaggdagarna är de dagar Riksdagen rekommenderar hissning av nationsflaggan. Det är också brukligt att hissa nationsflaggan på allmänna helgdagar, och vid särskilda högtider som födelsedagar och examen. Vid dödsfall och begravning hissas flaggan ”på halv stång” för att hedra den avlidne och markera att man har sorg. Övriga dagar brukar ibland vimpel användas.

langder flaggstang Flaggstång

Förverkliga visionen – vänd dig till specialisten

Sitter du och visualiserar en flaggstång nu? Vi levererar. Flaggstångsspecialisten har många år i branschen. Vi har rest många flaggstänger både i trädgårdar och vid företag. Av oss kan du förvänta dig kvalitet och snabba leveranser. Kontakta oss idag.